Androidos mobilok gyorsítása
Ez a pár tipp segíthet, hogy a legtöbbet hozhasd ki a telefonodból.

android_telefon_gyorsitas.jpg

Tegnap adtunk pár tanácsot, hogy hogy gyorsíthatsz fel egy iOS-es eszközt. Ma segítünk az Androidosoknak is rendberakni a telefonjukat. 

BELSŐ TÁRHELY FELSZABADÍTÁSA

Általában célszerű a belső tárhely legalább 10 százalékát üresen hagyni, mert ha elfogy az Android memóriája, átmenetileg ott is tárolhatja az adatokat.
Töröld a felesleges appokat, a fotókat vagy videókat mentheted a felhőbe vagy a számítógépedre, valamint kiürítheted a telefonod gyorsítótárát.

NEM HASZNÁLT ELŐRE TELEPÍTETT ALKALMAZÁSOK KIKAPCSOLÁSA

Ha nincs rootolva a telefonunk, nem tudjuk törölni a sokszor zavaró előre telepített alkalmazásokat, viszont akadhat ezek között, amit egyáltalán nem is használunk. A Beállításokon belül keresd meg az Alkalmazások menüpontot. Itt válaszd ki az appot, majd kattints a kikapcsolásra.

android_alkalmazas_kikapcsolas.png

Szintén sokat tárhelyet szabadíthatunk fel, ha a Tárhely menüponton belül töröljük az alkalmazás adatait.

 android_gyorsitas.png    android_gyorsitasa_1.png

GPS, WI-FI, BLUETOOTH KIKAPCSOLÁSA

A legtöbb esetben nincs szükségünk arra, hogy ezek állandóan be legyenek kapcsolva. A beállításokban a GPS pontosságát lejjebb vehetjuk, ha nincs feltétlen szükségünk nagy pontosságra.
android_helymegh.png

CCLEANER, VAGY MÁS RENDSZERTAKARÍTÓ APP TELEPÍTÉSE

A CCleanerrel eltávolíthatod a feleselges átmeneti állományokat, vagy bezárhatod a háttérben futó alkalmazásokat. Ezek sokat segíthetnek, hogy gyorsabb legyen a telefonod.

ANIMÁCIÓK KIKAPCSOLÁSA

Ha eltávolítjuk a rendszeranimációkat, sokkal gyorsabbnak tűnhet a telefonunk, mivel ha pl. megnyitunk egy appot, azt nem egy animáció vezeti át, hanem szinte rögtön felvillan.

Ehhez engedélyeznünk kell a fejlesztői beállításokat. Ezt úgy tehetjük meg, hogy a Beállítások - A telefonról menüpontban megkeressük a Build-számot, és erre 7-szer gyorsan egymás után kattingatunk.

Lépjünk be a Fejlesztői beállításokba, majd ott az "Ablakanimáció", az "Áttűnési animáció", és az "Animáció tempója" értékét állítsuk 0,5-re, vagy akár 0-ra.

android_fejlesztoi_beallitasok.png       android_tarhely.png

 

Ezek a tippek sem jelentenek majd feltétlen hatalmas megváltást, viszont sokat segíthetnek. Egy próbát mindenképp megérnek.

Gadget Tips

Hasznos alkalmazások, tippek Android, iPhone, Mac és Windows felhasználóknak.

Hirdetés

süti beállítások módosítása